M. Márk megölte a nagyapját, és a holttestét két évig egy kőbányai garázs szeméttárolójában tartotta

Egy férfi 2016. novemberében tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az egyedül élő édesapja – akit ritkán látogatott – eltűnt. A rendőrség elrendelte az idős férfi körözését, de mivel a körülmények az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak, ezért a BRFK Életvédelmi Osztálya 2017. márciusában büntetőeljárást indított.

A nyomozók kiderítették, hogy az Újbudán lakó idős férfit a szomszédai 2015 tavaszán látták utoljára, előtte csak az unokája, a budapesti M. Márk látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot. A 25 éves férfi a nagyapja lakását az eltűnés után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta, és rendszeresen felvette a rokona nyugdíját.

Az életvédelmi nyomozók 2017. június 9-én M. Márk Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták a férfi holttestét. Az ügyben kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az idős ember bűncselekmény áldozata lett.

A fővárosi rendőrök M. Márkot 2017. június 12-én 19:30-kor emberölés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ahol a nyomozóknak beismerte, hogy 2015 áprilisában ő ölte meg nagyapját, akinek a holttestét később elrejtette.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. (police.hu)