Osztrák kollégája látogatta meg Áder Jánost

politika
2017 június 13., 07:13
comments 80
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Alexander van der Bellen délelőtt megkoszorúzta a Hősök emlékkövét a Hősök terén, majd Áder János katonai tiszteletadással fogadta a Szent György téren. Alexander van der Bellen délután Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével tárgyal. 

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az osztrák államfő a Zöldpárt politikusa, függetlenként indult a 2016-os elnökválasztáson. Az első fordulóban a második helyet szerezte meg a szabadságpárti Norbert Hofer mögött, de a második fordulóban nyert. Így ő lett volna a második osztrák köztársaság 9. államfője. Viszont a második fordulót a bíróság szabálytalanságok miatt érvénytelennek nyilvánította, így meg kellett ismételni. A december 4-i választást megint Alexander Van der Bellen nyerte, így most ő Ausztria elnöke. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.