Amerikai síparadicsomból egyengeti a magyar vállalkozások útját a Kereskedőház Embere

gazdaság
2017 június 14., 06:25
comments 119

Colorado államban, egészen pontosan Aspenben tölti napjait Hajdu Petra a Népszava információi szerint. A lap arról ír, hogy Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) ügynökeként dolgozó Hajdu havi egymillió forintért segít magyar cégeknek piacra jutni az Egyesült Államokban. A Népszava szerint Hajdu férje sí- és siklóernyő-oktatóként dolgozik a Sziklás-hegységben található üdülővárosban. 

„Partnerek keresése, beazonosítása, valamint releváns üzleti lehetőségek felkutatása.”

Az állami tulajdonú MNKH szerint ez a dolga a havi egymillió forintért a korábban Giró-Szász András kormányszóvivő szóvivőjeként dolgozó Hajdu Petrának. Azt állítják, hogy neki köszönhetően „magyar vállalkozások több alkalommal vettek részt nemzetközi szinten is kiemelt élelmiszer-, valamint kreatívipari kiállításokon New Yorktól Los Angelesig, melyek eredményeként számos üzletkötést bonyolítottak le.” Hogy konkrétan mik volnának ezek az üzletek, azt az MNKH a Népszavának nem árulta el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.