Két fiatal három napig a Párizs alatti katakombákban bolyongott

külföld
2017 június 14., 20:51
comments 51

A két fiatalt hipotermiával, azaz kóros kihűléssel kellett kezelni, miután kimentették őket. Összesen három napot töltöttek a francia főváros alatti temetkezési alagutakban. 

A 16 és 17 éves fiatalt mentőkutyák segítségével sikerült megtalálni. 

Párizs alatt hatalmas katakombahálózat fekszik, a temetkezési helyek és a köztük fekvő alagutat összesen 250 kilométernyi utat tesznek ki. A hálózatnak csak egy kis része látogatható, jelentős részét lezárva tartják. 

photo_camera A katakombák látogatható része Fotó: PATRICK KOVARIK/AFP

Ugyanakkor lehet tudni, hogy vannak a hatóságok előtt sem ismert titkos bejáratok, melyeken keresztül kalandvágyó emberek átjárnak a lezárt területekre, sőt, elő szoktak fordulni illegálbulik is a föld alatt. 

A két fiatal szombat éjjel ment le a katakombahálózatba. Nem világos egyelőre, hogy hogyan derült ki az eltűnésük, de a rendőrég három nappal később indított akciót a megkeresésükre. 

Kihűlve, de alapvetően sértetlenül találtak rájuk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt