Két fiatal három napig a Párizs alatti katakombákban bolyongott

külföld
2017 június 14., 20:51
comments 51

A két fiatalt hipotermiával, azaz kóros kihűléssel kellett kezelni, miután kimentették őket. Összesen három napot töltöttek a francia főváros alatti temetkezési alagutakban.

A 16 és 17 éves fiatalt mentőkutyák segítségével sikerült megtalálni.

Párizs alatt hatalmas katakombahálózat fekszik, a temetkezési helyek és a köztük fekvő alagutat összesen 250 kilométernyi utat tesznek ki. A hálózatnak csak egy kis része látogatható, jelentős részét lezárva tartják.

A katakombák látogatható része
photo_camera A katakombák látogatható része Fotó: PATRICK KOVARIK/AFP

Ugyanakkor lehet tudni, hogy vannak a hatóságok előtt sem ismert titkos bejáratok, melyeken keresztül kalandvágyó emberek átjárnak a lezárt területekre, sőt, elő szoktak fordulni illegálbulik is a föld alatt.

A két fiatal szombat éjjel ment le a katakombahálózatba. Nem világos egyelőre, hogy hogyan derült ki az eltűnésük, de a rendőrég három nappal később indított akciót a megkeresésükre.

Kihűlve, de alapvetően sértetlenül találtak rájuk. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.