Olyan videókat kért kiskorú rajongóitól a Youtube-sztár, hogy 15 év börtönt kaphat érte

bűnügy
2017 június 14., 04:47
comments 246

Letartóztatták Chicagóban Austin Jones 24 éves Youtube-sztárt gyerekpornó-vádak miatt. Az énekes rávette két 14 éves rajongóját, hogy küldjenek neki videókat, ezek között vannak olyanok, amin a nemi szerveiket is megmutatják.

link Forrás

Jones kifejezetten kérte, hogy a videóban mondják be a korukat is. Egy nyomozati irat szerint az egyik áldozat azt mondta, ő Jones legnagyobb rajongója, mire Jones azt válaszolta, a lány szerencsésnek érezheti magát, amiért figyel rá, és be kell bizonyítania, hogy tényleg a legnagyobb rajongó. Jones azt mondta neki, "el akarja fenekelni", és hogy "ha szerencsés vagy, azt is megengedem, hogy leszopj".

Jonesnak több, mint félmillió követője van. 2015-ben már indult egy petíció ellene, amiért arra bíztatta rajongóit, hogy twerkelős videókat küldjenek neki. Később Facebookon kért bocsánatot, és elismerte, hogy helytelenül viselkedett, de azt mondta, soha nem kért senki arra, hogy twerkelésnél "többet" csináljon a videókban.

A mostani húzása miatt viszont 15 év börtönt kaphat. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.