Erendira Wallenda a fogával kapaszkodva lógott egy helikopterről a Niagara felett

Erendira Wallenda légtornász (a szintén légtornász Nik Wallenda felesége) a fogával kapaszkodva lógott egy helikopterről a Niagara vízesés felett, és megdöntötte férje eddigi magassági rekordját.

Erendira Wallenda egy helikopterről kötélen lelógatott karikán ereszkedett 91 méterrel a Niagara-vízesés fölé, ahol néhány akrobatikus manőver után egy szájvédő alkalmazásával kétszer is rövid ideig csupán fogával kapaszkodva lógott a levegőben. A 36 éves Erendira a 10 perces műsor 8 percében lógott a vízesés felett. itt látható a mutatvány:

Fotó: Geoff Robins/AFP

Itt pedig közelebből is látható:

Fotó: Geoff Robins/AFP

Na jó, itt van tényleg közelről:

Fotó: Geoff Robins/AFP

A légtornászok közlése szerint Erendira megdöntötte férje pár évvel ezelőtti rekordját: Nik Wallenda 2011-ben 76 méter magasan lógott fogával kapaszkodva a missouri Bransonban lévő Silver Dollar City vidámpark felett. A különleges mutatványt épp Nik Wallenda híres, Niagara vízesés feletti kötéltáncának 5. évfordulóján kivitelezte felesége.

Nik Wallenda a német származású akrobata család, a „repülő Wallendák” sarja, a hetedik nemzedék képviselője. 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését, és chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. 2014-ben egy 120 méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában. 2015-ben eddigi leghosszabb, több mint félórás, nagy magasságban végzett mutatványát hajtotta végre Milwaukee-ban, ahol 10 emeletnyi magasságban kifeszített kötélen egyensúlyozott végig. 33 perc alatt 475 métert tett meg a levegőben. A többszörös Guinness-rekorder akrobatának nemcsak a felesége, hanem 3 gyereke is kötéltáncos. (MTI)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.