Mától gifekkel is lehet kommentelni a Facebookon

INTERNET
2017 június 15., 09:54
comments 69
photo_camera A GIF-feliratú ikonra kell kattintani, hogy megjelenjenek a gifek.

Mivel ma 30 éves a GIF-formátum, mostantól a gifekkel is kommentelhetünk a Facebookon. Ez főleg olyankor jöhet nagyon jól, amikor valamire nem tudunk érdemben reagálni, de mindenképpen hozzá szeretnénk szólni. Szóval előre borítékolható, hogy pokolian népszerű lesz a kommentelők körében. 


A sors kegyetlen fintora, hogy éppen azon a napon vezették be ezt a forradalmi újítást, amikor a Facebook lelőtte Tibi atya oldalát.

A Facebook Messengeren már eddig is lehetett mozgó gifeket beszúrni és kézileg eddig is lehetett gifet kommentelni,  

 de mostantól a posztok alatt is használhatjuk az oldal külön gifkeresőjét.   

Az oldal számítása szerint tavaly több mint 30 milliárd gif futott végig a rendszeren. A csúcsnap január 1-je volt, amikor több mint 400 millió gifet küldtek egymásnak az emberek. (The Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.