Megállapodtak a görög mentőcsomag újabb részletéről

eu
2017 június 15., 20:04
comments 113

Az eurócsoport pénzügyminiszterei és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodásra jutottak a görög adósságkezelő csomag következő részletéről, ami lehetővé teszi további 8,5 milliárd euró folyósítását Görögországnak.

Az EKB elnöke, Christine Lagarde 2017-ben Davosban.
photo_camera Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Az eurócsoport tájékoztatása szerint a luxembourgi tanácskozáson részt vevő 19 ország minisztere és Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatójának megállapodása szerint július folyamán kerülhet sor a következő részlet kifizetésére, hogy Görögország képes legyen a tartozások teljesítésére egy újabb pénzügyi válság elkerülése érdekében.

A találkozón Lagarde bejelentette: javasolni fogja, hogy az IMF is csatlakozzon Görögország nemzetközi hitelezőinek csoportjához, bár továbbra sem tartja fenntarthatónak a görög adósság törlesztését. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.