20 év börtönt kaphat az amerikai lány, aki rávette a 18 éves barátját, hogy ölje meg magát

külföld
2017 június 16., 17:44
comments 251

A massachusettsi bíróság pénteken gondatlanságból elkövetett emberölésért 20 évre ítélte a most a 20 éves Michelle Cartert, aki három éve rávette a barátját, hogy ölje meg magát.

A 18 éves Conrad Roy 2014 júliusában ölte meg magát a massachusettsi Fairhavenben, miután Michelle Carter meggyőzte, hogy gyászoló barátnőként nagyobb figyelmet kaphatna. A fiú pedig teleengedte az autóját szén-monoxiddal.

Michelle Carter a bíróságon
photo_camera Michelle Carter a bíróságon

Michelle Carter több száz olyan üzeneteket küldött a barátjának, hogy „akaszd fel magad, ugorj le egy épületről, szúrd le magad, nem tudom, annyi lehetőség van”. A fiú halála előtti két hétben több ilyen üzenetet is küldött neki. Közvetlenül a halála előtt azt írta neki, hogy „Conrad, meg kell tenned! Nincs más dolgod, mint bekapcsolni a generátort, szabadnak és boldognak fogod érezni magad.” Máskor pedig azt üzente, hogy „végre boldog lehetsz a mennyországban. Nincs több fájdalom.”

Az ügyész szerint Carter manipulálta a fiút, aki korábban egyébként is depresszióval küzdött és öngyilkossági kísérletei is voltak.

Amikor a fiú autója megtelt szén-monoxiddal, még utoljára felhívta a lányt, de a nyomozóknak nem sikerült rögzíteniük ezt a beszélgetést. Később erről Carter egy barátjának azt írta, hogy „Sam, őszintén szólva a halála az én hibám, megállíthattam volna, amikor telefonon beszéltünk. Kiszállt az autóból, mert működött a módszer, és megijedt. De én kibaszottul azt mondtam neki, hogy üljön vissza, mert tudtam, hogy a következő nap úgyis megpróbálná újra, és már nem tudtam elviselni, hogy így él. Nem tehettem, nem tudtam.”

Egy másik barátjának pedig azt írta: „Telefonon beszéltem vele, amikor meghalt. Hallottam, ahogy haldoklik.”

Carternek megengedték, hogy óvadék ellenében a végső ítélethozatalig szabadlábon maradjon felfüggesztett büntetéssel. Ugyanakkor megtiltották neki, hogy közösségi oldalakat használjon vagy bármilyen szöveges üzenetet küldjön. A következő tárgyalást augusztus 3-án tartják. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.