A kormány tényleg lerövidítené a nyári szünetet

oktatás
2017 június 16., 12:17
comments 353

Egy ideje hallani már arról, hogy a kormány rövidebb nyári szünetet szeretne. Most Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár beszélt arról az Inforádióban, hogy egy országos táboroztatási program elindításával lehetne kiegészíteni a tanévet. 

Maruzsa elmondása szerint a nyári szünet idején mindig azért merül fel az ötlet, mert sok szülő nehezen tudja megoldani a gyerekek nyári felügyeletét, ugyanakkor a helyettes államtitkár is elismerte, hogy egy nagyon érzékeny kérdésről van szó, amiről mindenkinek megvan a véleménye. 

Mint mondta „a pedagógusok ritkán lelkesek, ha előkerül az ötlet, hogy két héttel tovább tartson a tanév”, viszont a nemzetközi mezőnyben a magyarországi tanítási napok száma kifejezetten alacsonynak számít. Azzal kapcsolatban azonban nincs illúziója, hogy mondjuk a matematikatanítást lehetne kihúzni valahogy június végéig. Erre lehetne kompromisszumos megoldás a tömeges táborztatás bevezetése. 

Mint mondta, „nem drágán, nem magánszervezésben, nem feltétlenül bentlakásos módon” tudnának ilyesmit kínálni, akkor ezzel kiegészülhetne a tanév. 

A nyári szünet jelenleg két és fél hónap hosszú, az Emmiben már ideje dolgoznak a röviditésén, felmerült már a hosszabb tavaszi ésvagy őszi szünet ötlete is. (Eduline/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.