A legalapvetőbb védelmi felszerelésekkel sem látták el az orosz nagyjavításon átesett katonai helikoptereket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába szedték szét, és nagyjavították a Honvédség Mi-17-es helikoptereit háromnegyed évig Oroszországban közel négymilliárdért, azok egy éles bevetésre esélytelenül indulnának, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a térségben egyedülálló, hogy olyan érdemi fejlesztéseket nem hajtottak végre a gépeken, mint 

az infracsapda, vagy a páncélzat felszerelése.

Ezek nélkül pedig nem sok esélye van egy esetleges éles bevetésről visszatérnie a gépnek. A lap kiemeli, hogy a felújításon átesett helikopterek

kabinja, hajtóműve lényegileg már a legegyszerűbb csöves fegyverek lövedékeitől is védtelen. 

És még nincs vége a hiányosságoknak: a felújításra küldött négy gépből kettő műszer- és kabinvilágítása nem volt kompatibilis az éjjellátó szemüvegekkel, és ez így is maradt. Pedig jelentős képességnövekedést eredményezett volna ezeket is felszerelni a megfelelő eszközökkel.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.