Az Amazon 13,7 milliárd dollárért veszi meg a Whole Foods-t

Gigantikus kereskedelmi hírt jelentettek be pénteken: az Amazon 42 dolláros részvényárfolyamon felvásárolja a texasi székhelyű Whole Foods-ot, az Egyesült Államokban nagyon népszerű organikus élelmiszerláncot, kiváltva ezzel a cég adósságait is. Várhatóan a tranzakció 2017 második felében megy majd végbe. 

Fotó: JOE RAEDLE/AFP

2015 végi adatok alapján a cégnek 91 ezer alkalmazottja és 431 áruháza volt, elsősorban az Egyesült Államokban, de mellette Kanadában és Nagy-Britanniában is. 

Ez a részvényár jóval magasabb, mint ahol a vállalat zárt csütörtökön, akkor 32,77 dolláron álltak a részvényeik. 

Az áruházlánc továbbra is a Whole Foods Market brand alatt fog működni, csak a tulajdonos változik. Továbbra is John Mackey marad a vállalat igazgatója, és a székhely is marad Austinban. 

(BBC, Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.