Eszméletét vesztette egy francia politikus, akit kampányolás közben támadtak meg

A francia választások második fordulójára kampányolt éppen a konzervatív Köztársaságpárti Nathalie Kosciusko-Morizet, amikor szerdán egy járókelő által elkövetett atrocitás szerencsétlenül esett, és elveszítette az eszméletét. 

A beszámolók szerint a politikusnő éppen szórólapokat osztogatott járókelőknek Párizsban, amikor egy középkorú férfi megtámadta: kitépte a kezéből a lapokat, és az arcába próbálta dobni azokat. Kosciusko-Morizet erre reakcióként arca elé kapta a kezét, de elveszíthette egyensúlyát és elesett. 

Fotó: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP

A szemtanúk elmondása szerint a férfi a támadás közben annyit kiáltott a nőre, hogy 'szaros bobo', majd amikor látta, hogy elesett, akkor a közeli metrómegálló felé rohant. (A bobo a burzsoá-bohém közkeletű rövidítése, és a francia városi (felső) középosztály tagjaira szeretik előszeretettel sokan használni.) A kampánystáb egyik tagja a férfi után szaladt, de őt meg elmondásuk szerint megütötte. 

A francia sajtó beszámolói alapján Kosciusko-Morizet földet éréskor beütötte a fejét, percekig feküdt eszméletlenül. Miután kórházba szállították, Édouard Philippe miniszterelnök is meglátogatta. 

A 44 éves Kosciusko-Morizet korábban környezetvédelmi miniszter volt Sarkozy kormányában, a második fordulóban a Macron-féle en Marche egy képviselőjével, Gilles Le Gendrevel ütközhet majd meg. Le Gendre azóta már jelezte, hogy ellenfelét ért támadás miatt felfüggeszti a kampányát. 

A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.