Másodfokú riasztást adtak ki a felénk vágtató vihar miatt

időjárás
2017 június 16., 15:16
comments 51

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint pénteken a zivatarok fő veszélyforrása a viharos szél lehet.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban is lehetnek további másodfokú riasztások a heves zivatar miatt.

Az érintett területeken a heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég is kísérheti.

Egy-egy intenzívebb zivatart vagy szupercellát akár 70-90 kilométer/óra közötti, vagy akár azt meghaladó széllökés is kísérhet, valamint főként a nap második felében - kis területen - nagyméretű jég (2-4 centiméter) is előfordulhat.

Az ország többi megyéjében a heves zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.

Budapesten és Pest megyében, valamint Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a felhőszakadás miatt szintén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is hullhat.

Szombaton reggeltől a megerősödő szelet az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben 60-70 kilométer/óra közötti széllökések kísérhetik. Szombaton a záporok mellett zivatarok az északkeleti, keleti területeken fordulhatnak elő. A zivatarokat viharos szél, jégeső és lokálisan hulló nagyobb mennyiségű csapadék kísérhet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.