35 tonna fidget spinnert semmisít meg a német fogyasztóvédelem

Németországban fogyasztóvédelmi szakemberek lefoglaltak és megsemmisítésre ítéltek 35 tonna fidget spinnert, mert a pörgő biszbaszok a lenyelhető kis részek miatt nem bizonyultak elég biztonságosnak a gyerekek számára. Ettől a fidget spinnerezés még nyilván nem szűnik meg, mindenhonnan lehet rendelni, de sokan nagyon örülnek neki. Főleg szülők és tanárok, annak ellenére, hogy a fidget spinnerről az az álhír terjed, ADHD-s és autista gyerekeknek találták ki, hogy jobban tudjanak koncentrálni.

Vajon mekkora helyen fér el 35 tonna fidget spinner? 35 tonna fidget spinner vajon hány darab lehet?  Vajon mennyi szén-dioxid keletkezhet 35 tonna fidget spinner legyártása, postázása és megsemmisítése során? Azok a fidget spinnerek, akik ezekre a kérdésekre válaszolni tudnának, már rég a megsemmisítőben darálódnak. (Quartz)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.