35 tonna fidget spinnert semmisít meg a német fogyasztóvédelem

játék
2017 június 17., 13:38
comments 104

Németországban fogyasztóvédelmi szakemberek lefoglaltak és megsemmisítésre ítéltek 35 tonna fidget spinnert, mert a pörgő biszbaszok a lenyelhető kis részek miatt nem bizonyultak elég biztonságosnak a gyerekek számára. Ettől a fidget spinnerezés még nyilván nem szűnik meg, mindenhonnan lehet rendelni, de sokan nagyon örülnek neki. Főleg szülők és tanárok, annak ellenére, hogy a fidget spinnerről az az álhír terjed, ADHD-s és autista gyerekeknek találták ki, hogy jobban tudjanak koncentrálni.

link Forrás

Vajon mekkora helyen fér el 35 tonna fidget spinner? 35 tonna fidget spinner vajon hány darab lehet?  Vajon mennyi szén-dioxid keletkezhet 35 tonna fidget spinner legyártása, postázása és megsemmisítése során? Azok a fidget spinnerek, akik ezekre a kérdésekre válaszolni tudnának, már rég a megsemmisítőben darálódnak. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.