Az amerikaiak 7 százaléka szerint a csokis tej barna tehenekből jön

2017 június 17., szombat 15:12
179

A Washington Post közölte egy amerikai tejipari központ online felmérésének eredményeit, amiből kiderült, hogy az amerikai felnőtt lakosság 7 százaléka nem tudja, hogy a csokis tej nem barna tehénből van. Ahhoz képest mondjuk nem rossz eredmény, hogy 90-es években készült felméréseken öt emberből még csak egy tudta, hogy a hamburger marhából készül.

Az Egyesült Államokban az emberek annyira nincsenek képben azzal kapcsolatban, hogy kerül a kaja az asztalra, hogy már külön cégek foglalkoznak az élelmiszeripari ismeretek oktatásával az iskolákban.

Egy kaliforniai iskola negyedikes, ötödikes és hatodikos tanulóit kérdező felmérésből kiderült, a gyerekek nem tudják, hogy a csemegeuborka is uborka, (ott nem ez a neve) vagy hogy a hagyma és a saláta növények. Tízből háromnak új infó volt, hogy a sajt tejből van, illetve tízből csak hatan tudták, hogy a hamburger állatokból készül. Ez alátámasztja az élelmiszeripari szakértők véleményét, akik szerint az elmúlt évtizedekben nem sokat javult a helyzet ilyen téren. 

Mindez nem olyan meglepő egy országban, ahol a leggyakrabban fogyasztott gyümölcs a narancslé, a legnépszerűbb zöldség a chips, vagy ahol így árulják a narancsot:

Szakértők szerint az élelmiszeripar működésével kapcsolatos tudás egyenes arányban áll az iskolázottsággal és a jövedelemmel és nyilván azok is jobban informáltak, akik vidéken nőttek fel. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt