Meghalt a Rocky és a Karate kölyök rendezője

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Oscar-díjas John G. Avildsen 81 éves volt. 

A rendező fia közölte az amerikai sajtóval, hogy apja hasnyálmirigyrákban halt meg egy Los Angeles-i klinikán. 

Fotó: MATT WINKELMEYER/AFP

A Rocky a hetvenes évek egyik legnagyobb dobása volt, a film úgy lett 1976 legnagyobb bevételét hozó alkotása, hogy viszonylag kis költségvetésből készült. A rendezésért Avildsen Oscar-díjat kapott. 

A filmet író és a főszerepet is alakító Sylvester Stallone Instagramon búcsúzott a rendezőtől:

Avildsen rendezte ezen kívül mindhárom Karate kölyök filmet, és az egyetlen filmet, amiért Jack Lemmon Oscar-díjat kapott: 1973-ban a Mentsd meg a tigrist! (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.