Trump ügyvéde ügyvédet fogadott

külföld
2017 június 17., 03:20
comments 32

Az amerikai elnök jogi ügyeit régóta képviselő és tanácsadói szerepet is ellátó Michael Cohen a CNN-nek erősítette meg, hogy valóban megbízott egy ügyvédet azzal, hogy képviselje, miután Cohen neve is felmerült az amerikai választásba történt orosz beavatkozást vizsgáló nyomozásban. 

Cohent két héttel ezelőtt idézte be a képviselőház hírszerzési bizottsága, most Stephen Ryant, a washingtoni McDermott, Will and Emery iroda partnerét bízta meg. 

Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump Towerben
photo_camera Michael Flynn, Michael Cohen és Rick Perry, 2016 decemberében a Trump Towerben Fotó: Drew Angerer/AFP

Cohen elmondta azt is, hogy mindenben együtt akar működni a bizottsággal, és szeptember ötödik fog tanúskodni. Részleteket viszont az ügyével kapcsolatban nem mondott, minden ilyen kérdést már az ügyvédéhez irányított tovább.

Nem csak régi személyes ügyvédként, de speciális tanácsadóként is Trump mellett dolgozott Cohen a kampány idején, de hivatalos státusza vagy megbízása nem volt. Viszont gyakran tűnt fel a tévében, ahol Trump ügyeit és álláspontját védte a kampány alatt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.