1,2 millió magyar készül elhagyni az országot

érdekes adat
2017 június 18., 14:45
comments 717

A kivándorlásról készített részletes felmérést a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus közvéleménykutató, és az eredmény még annál is lesújtóbb, mint amire számítani lehetne. 

A kormány plakátja Debrecenben, a Kishegyesi úton 2017. június 5-én.
photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az 1008 fő telefonos megkérdezésével készített felmérés szerint egy magyarnak átlagosan hat olyan közeli családtagja vagy ismerőse van, aki már elhagyta az országot, a megkérdezettek háromnegyede érintett valamilyen formában a kivándorlás által, tehát vagy már nem él itthon, vagy valamelyik családtagja, barátja lelépett. És ez még csak a kezdet. A kutatás szerint 

1,2 millió magyar tervezi, hogy a jövőben tartósan külföldön vállal munkát,

sokan (55 százalék) azért, mert nem tud megélni a fizetésből, kevesebben (28 százalék) azért, mert nem tud megfelelő jövőt biztosítani a gyerekeinek, és kábé ugyanennyien (27 százalék) a magyarországi közéleti-politikai viszonyok miatt. Legtöbbek szerint (43 százalék) az egyre növekvő kivándorlás oka az, hogy a fizetésekből nem lehet megélni. 26 százalék szerint Orbán Viktor az oka a menekülésnek, 12 százalék a rossz gazdasági helyzetre, 7 százalék pedig az előző kormányokra, és konkrétan az MSZP-re mutogat. Különösen szomorú, hogy 

a távozni szándékozók 40 százaléka fiatal, 530 ezren vannak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.