60 perces meccsek jöhetnek a fociban

2017 június 18., vasárnap 15:54
196

A nemzetközi labdarúgás szabályainak megalkotásával illetve módosításvál megbízott testület, az IFAB (International Football Association Board) legfrissebb tervezete szerint hajmeresztő újítások jöhetnek a fociban. 

A Guardian által szemlézett szöveg szerint a szabályalkotókat leginkább az zavarja, hogy sokat áll, nem elég folyamatos a játék, az időhúzás szerves része lett a sportnak, ezért azt tervezik, hogy a legtöbb labdajátékhoz hasonlóan bevezetik a játékmegszakításokkal járó óramegállítást. Azt matekozták ki, hogy egy 90 perces meccsen átlagosan 60 percig van játékban a labda, így átállnának 30 perces félidőkre.  

Az IBAF-nál azt gondolják, a szurkolókat zavarják a játékmegszakítások, fel kell gyorsítani a játékot. Ezt szolgálnák az olyan finomságok is, mint például hogy a szabadrúgást nem kell feltétlenül társhoz passzolni, egyből lehet vezetni is a labdát. Nehéz elképzelni, hogy ebből a közeljövőben valóság is legyen.  

Az elrugaszkodottabb  példák mellett vannak azért életszerűbb változtatások is tervben. Szintén a játék pörgetését szolgálja a jelenleg zajló Konföderációs Kupán próbálgatott drákó szigor. Egy másik új lehetőség szerint csak a csapatkapitányok kommunikálhatnának a játékvezetővel, és hamarosan módosíthatják a tizenegyespárbajok menetrendjét is. Nem felváltva lőnék a büntetőket a játékosok, hanem az első után kettesével, így nem lenne mindig a másodikként rugókon a nagyobb teher. (NS via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt