60 perces meccsek jöhetnek a fociban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A nemzetközi labdarúgás szabályainak megalkotásával illetve módosításvál megbízott testület, az IFAB (International Football Association Board) legfrissebb tervezete szerint hajmeresztő újítások jöhetnek a fociban. 

A Guardian által szemlézett szöveg szerint a szabályalkotókat leginkább az zavarja, hogy sokat áll, nem elég folyamatos a játék, az időhúzás szerves része lett a sportnak, ezért azt tervezik, hogy a legtöbb labdajátékhoz hasonlóan bevezetik a játékmegszakításokkal járó óramegállítást. Azt matekozták ki, hogy egy 90 perces meccsen átlagosan 60 percig van játékban a labda, így átállnának 30 perces félidőkre.  

Az IBAF-nál azt gondolják, a szurkolókat zavarják a játékmegszakítások, fel kell gyorsítani a játékot. Ezt szolgálnák az olyan finomságok is, mint például hogy a szabadrúgást nem kell feltétlenül társhoz passzolni, egyből lehet vezetni is a labdát. Nehéz elképzelni, hogy ebből a közeljövőben valóság is legyen.  

Az elrugaszkodottabb  példák mellett vannak azért életszerűbb változtatások is tervben. Szintén a játék pörgetését szolgálja a jelenleg zajló Konföderációs Kupán próbálgatott drákó szigor. Egy másik új lehetőség szerint csak a csapatkapitányok kommunikálhatnának a játékvezetővel, és hamarosan módosíthatják a tizenegyespárbajok menetrendjét is. Nem felváltva lőnék a büntetőket a játékosok, hanem az első után kettesével, így nem lenne mindig a másodikként rugókon a nagyobb teher. (NS via Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.