A Főtaxi titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem árulja el, mennyiért lett a vizes vébé nemzeti szponzora

2017 június 18., vasárnap 14:41
81

Egy ideje így jönnek szembe a Főtaxi egyes taxijai a fővárosban:

Fotó: Ács Dániel/444

A július 14-től július 30-ig tartó 17. FINA Világbajnokságot lebonyolító állami cég, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. májusban közölte„Ahogyan a jegyek értékesítésénél is a hivatalos felületeket ajánljuk, most is azt tanácsoljuk a szurkolóknak, leendő sportszerető vendégeinknek, hogy a Főtaxit vegyék igénybe az utazásokhoz. A sárga taxik motorháztetőjén ott díszeleg a világbajnokságot hirdető matrica, így könnyen felismerhetőek a kocsik, amelyek a főtámogatói szerepből is adódóan behajthatnak a világbajnokság helyszíneire is, ellentétben más járművekkel.”

Megkérdeztük a taxirendeletért (pdf) felelős BKK-t, hogy mi jogosítja fel a Főtaxit az ilyen hirdetésre, amikor a szigorú rendelet értelmében ilyen reklám a taxik motorháztetőjén elvileg nem lehet. A válaszukból kiderül, hogy átmenetileg a Főtaxi kocsijain lehet, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés Seszták Miklós fejlesztési miniszter kérésére módosította a rendeletet (pdf):

Fotó: hallotaxi.hu

Eszerint legkésőbb szeptemberig a motorháztetőkön lehet hirdetni a FINA-t, és ez nem minősül hirdetésnek:

Fotó: hallotaxi.hu

Megkérdeztük a Bp2017 Nonprofit Kft.-t és a Főtaxit is többek között arról, hogy mekkora összegben kötöttek szerződést. A Bp2017 egyáltalán nem reagált, de a Főtaxi azt válaszolta:

„A Főtaxi a megkötött szponzori megállapodás alapján a világbajnokság nemzeti szponzora. A megállapodás alapján annak részleteivel kapcsolatosan titoktartási kötelezettség áll fenn.”

A Főtaxi több mint 1000 autójával Magyarország legnagyobb taxis cége, 2010 óta a Liszt Ferenc Repülőtér hivatalos szerződött partnere.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt