Gyümölcsbűnözés: 300 ezer dollárnyi avokádót loptak

Fotó: pixabay.com

"Komolyan vesszük az ilyen ügyeket. Az avokádó fontos Kaliforniában. Mindenki szereti az avokádót."

John Franchi seriff kitűnően foglalta össze a Los Angeles Times-ban az elmúlt évek talán legsúlyosabb zöldségbűnözési esetét, ami feltehetően Grand Theft Avocadóként néven vonul majd be kaliforniai történelemkönyvekbe. 

Az eset elszenvedője az oxnardi Mission Produce, a világ egyik legnagyobb avokádót termelő és értékesítő vállalkozása. Három alkalmazott ellen zajlik nyomozás most Kaliforniában, Joseph Valenzulát, Carlos Chavezt és Rahim Leblanc-t szerdán egyaránt avokádó-lopás miatt dugták rács mögé. 

A vád szerint 300 ezer dollár, azaz olyan 100 millió forint értékben rövidítették meg a céget avokádókkal. Egy füles buktatta le a tetteseket. Valaki a gyárban felnyomhatta őket, és szólt, hogy egyes alkalmazottak kicsempészik és készpénzért értékesítik a legérettebb darabokat. (AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.