A rendőrség nem hajlandó többet elárulni a titokzatos fekete korongokról, amiknek azonosításához a nagyközönség segítségét kéri

bűnügy
2017 június 19., 06:51
comments 70

Különös korongok azonosításához kérte a nagyközönség segítségét a rendőrség szombaton. Mint írták, 

„a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy bűncselekmény helyszínén nyolc darab, egyenként nyolc rétegű, 14 milliméter átmérőjű, fekete színű polietilén korongot foglalt le. A lefoglalt korongok eredete, felhasználási területe, rendeltetése ismeretlen.”

Ezekről van szó:

photo_camera Fotó: police.hu

Oldalnézetben:

photo_camera Fotó: police.hu

Kinagyítva:

photo_camera Fotó: police.hu

Megkérdeztük a rendőrséget, lehet-e többet tudni a korongokról, de mostani válaszukban megismételték, hogy egy bűncselekmény helyszínén találták őket, és hogy többet nem mondhatnak. 

A rejtély fokozódik!

Két felettébb plauzibilis interpretációs lehetőség: 

1. Mint kommentelőink írják: „Ford (?) kárpitrögzítő patentek gombjai. Szívesen. Szerk.: megnéztem megint, biztos nem Ford, de a kárpitpatent stimmel. Ilyenek vannak a húzógombok belső (hátsó) oldalán. Látszanak is rajtuk a kombinált fogó nyomai, amivel lerántották őket. Ezért is deformált mindegyik.” Másik kommentelőnk szerint Honda Civic-patentekről van szó. 

2. Bede Márton szerkesztőségi idegenanyag-szakértő szerint a gombok feltehetően Roswellből, esetleg a tunguszkai meteorból származnak, de a legvalószínűbb, hogy a nevezetes, korong alakú, legalább 12 ezer éves Dropa-kövekről van szó. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.