Az EU egy évre meghosszabbította a Krím elleni szankciókat

külföld
2017 június 19., 16:52
comments 105

Egy évvel meghosszabbította az Európai Unió az Ukrajnához tartozó Krím-félsziget törvénytelen annektálása miatt Oroszország ellen elrendelt gazdasági szankciókat – közölte a tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanács sajtószolgálata.

Az uniós büntetőintézkedések hatályát 2018. június 23-ig tolta ki az Európai Unió Tanácsa. A korlátozások elsősorban a Krímről vagy Szevasztopolból származó áruk behozatalára és az oda irányuló beruházásokra vonatkoznak. Tiltják emellett az EU-s bejegyzésű turisztikai cégek tevékenységét a félszigeten, illetve a közlekedési, a távközlési és az energetikai ágazatban használatos, valamint az olaj-, földgáz- és ásványianyag-források kutatásához, feltárásához és kitermeléséhez szükséges bizonyos termékek és technológiák exportját.

A közleményben azt írták: az EU továbbra is elítéli a Krím és Szevasztopol jogellenes annektálását, és változatlanul elkötelezett amellett, hogy a területek elcsatolását nem fogja elismerni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.