Működőképes náci géppisztolyt talált a rendőrség egy ausztrál férfinál

fegyver
2017 június 19., 03:30
comments 76

Az ausztrál rendőrök Új-Dél-Wales államban tartottak közúti ellenőrzést vasárnap este, amikor egy férfi autójából előkerült egy MP40-es géppisztoly. A férfinak lőszerei is voltak hozzá. 

photo_camera Fotó: NSW POLICE

Ezt a típust 1940-ben rendszeresítette a német hadsereg, és 1944-ig egymillió darabot gyártottak belőle. A most talált MP40-esnek ugyan hiányzott a csöve, de a szakértők szerint működőképes volt.  

Az autóban utazó 40 éves férfit tiltott fegyverviselésért őrizetbe vették. A fegyvert egyelőre vizsgálják, hogy megállapítsák, követtek-e el vele bűncselekményeket az utóbbi időben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.