Nigériában a menekülteknek küldött adományok felét lenyúlták

külföld
2017 június 19., 11:29

A nigériai kormány szerint a Boko Haram támadásai elől elmenekült emberek számára küldött élelmiszerek fele sem jutott el a rászorulókhoz.

Az ország ügyvivő elnöke utasította a biztonsági erőket, hogy erősítsék meg a Boko Haram elől elmenekültek adományainak védelmét, mert „gondok adódtak az elosztással”, magyarul szétlopták az élelmiszersegélyeket.

A Boko Haram támadásai miatt közel 8,5 millió ember szorul élelmiszersegélyekre az ország északkeleti részén. Ugyan Yemi Osinbajo elnök a közleményében nem beszélt lopásról, de májusban már két tisztviselőt letartóztattak, mert az élelmiszersegélyekkel kereskedtek.

A múlt héten Nigéria kormányának bocsánatot kellett kérnie Szaúd Arábiától, miután kiderült 200 tonna datolya, amit a királyság Ramadán alkalmából küldött ajándékba, az egyik közeli piacon kötött ki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.