Daniel Day-Lewis visszavonul

Napjaink egyik legkiemelkedőbb színésze, a háromszoros Oscar-díjas Daniel Day-Lewis a Variety információi szerint úgy döntött, befejezi a színészkedést. 

A 60 éves Day-Lewis negyven éve van a pályán, összeszámolni is nehéz lenne, hány nagyszerű filmben játszott. Egy filmjének a bemutatója van még hátra, aminek egyelőre a címét sem tudni, ez a divatvilág elitjében játszódik majd és várhatóan idén decemberben mutatják be. 

Fotó: Jason Merritt/AFP

A filmet az a Paul Thomas Anderson rendezi, akivel Day-Lewis együtt dolgozott a 2007-es There Will Be Blood (Vérző olaj) című remekművön is, ami egy Oscart is hozott a színésznek. Ezen kívül még az 1989-es A bal lábam és a 2013-as Lincoln főszerepéért kapott Oscart. Day-Lewis az egyetlen, aki háromszor kapta meg a legjobb főszereplőnek járó Oscart.  

Nem tudni, miért döntött a visszavonulás mellett. Szóvivője, Leslee Dart megerősítette a hírt, elmondta, hogy Day-Lewis többet nem fog színészként dolgozni, és elmondhatatlanul hálás kollégáinak és a nézőknek. Egy magánjellegű döntést hozott meg, amit sem ő, sem képviselői nem fognak a továbbiakban kommentálni. 

Pályafutása alatt ismert volt arról, hogy sokat válogatott a felkínált szerepek között, néha évek is elteltek, mire rábólintott egy újabb forgatókönyvre. A kilencvenes években egyszer már majdnem úgy nézett ki, hogy abbahagyja a színészkedést, de akkor Martin Scorsese meggyőzte, hogy vállaljon szerepet a New York bandáiban. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.