Dráma! Sean Spicer feladhatja a napi sajtótájékoztatókat

külföld
2017 június 20., 07:26
comments 17

Minden jónak vége szakad egyszer, így nagyon valószínűnek tűnik, hogy hamarosan egy színfolttal szegényebb lesz a világ. Az angolszász világsajtó egybehangzó értesülései szerint Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője feladhatja a szóvivőséget, hogy a nyilvános szereplés helyett a jövőben inkább a háttérből alakítsa Trump elnök kommunikációs stratégiáját. Ez ugyan egy cseppet se tűnik könnyebb feladatnak, különös tekintettel Trump twitterező hajlamaira, de legalább nélkülözi azt a napi szintű megaláztatást, amit Spicernek az elmúlt hónapokban szóvivőként kellett kiállnia.

link Forrás

Eddig rendszerint belőle csinált hülyét Trump, aki a hivatalos kommunikációs irányra fittyet hányva azzal teljesen ellentétes állításokat tweetelt, ezzel állandó önellentmondásba keverve. Spicer ezért népszerű célponttá vált a sajtóban.

Az amerikai és a brit sajtó értesülései szerint Spicer ezért most utódkeresésbe kezdett, bár a Fehér Ház szokás szerint elég kaotikusan kommunikál az ügyben. Helyettese, Sarah Huckabee Sanders például állítja, hogy Spicer, ahogy a kezdetben is, most is egyszerre vezeti a stratégiai kommunikációt és a szóvivői irodát. A Guardian forrásai ez alapján arra figyelmeztettek, hogy bár ténylegesen zajlik az utódkeresés, ahogy azt Trump kormányzása alatt már megszokhattuk, a helyzet bármikor megváltozhat. A kommunikációs stáb, és általában az elnöki stáb átalakításáról például már hetek óta pletykálnak, de egyelőre semmi lényegi nem történt.

Spicer nyilvános szereplései ugyanakkor jelentősen megcsappantak az elmúlt hetekben. A Fehér Ház egyre gyakrabban a kormány tagjait és más fehér házi illetékeseket bízott meg a konkrét bejelentésekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.