Embercsempész bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat Veszprémben

bűnügy
2017 június 20., 09:31
comments 12

Üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt tizenhat ember ellen a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

A vádlottak - köztük egy Németországban élő, de hosszabb időszakokat a Veszprém megyei Márkón is eltöltő magyar házaspár - személyszállítással foglalkozó német céget alapítottak, majd 2015 januárja és szeptembere között sofőröket szerződtetve, mintegy 152 alkalommal legkevesebb 400 illegális bevándorlót juttattak Magyarországról az Európai Unió más országaiba.

A vád szerint a házaspár megállapodott az ügy Magyarországon élő, szenegáli állampolgárságú vádlottjával, hogy a férfi a Németországba tartó migránsok, míg ők a sofőrök, így az utazás szervezését végezték. A gépkocsivezetőknek bejelentett németországi állást ígértek, de úgy, hogy a próbaidő alatt saját autójukat kell használniuk.

A sofőröket férje utasításai szerint az asszony irányította, ő adta meg az úti célt, azt, hogy hol kell felvenniük az utasokat, valamint kinek a nevére és mekkora összeget kell a viteldíjból átutalniuk. Az utasokat többször a szenegáli férfi kísérte a sofőrökhöz, akik Németországba, néhányszor Csehországba, illetve Ausztriába vitték, majd vasútállomásokon vagy más forgalmas helyeken kitették őket.

Az ügyészség közleménye szerint a tizenhárom megvádolt gépkocsivezető tudta, hogy az emberek illegális külföldre juttatásával szervezetten foglalkozó csoport tevékenységében működik közre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.