Negyedmilliárd forintba kerülhet a Budapest 2024 Zrt. felszámolása

politika
2017 június 20., 14:55

Az mfor.hu ír arról a Budapest 2024 Zrt. végelszámolásáról szóló előterjesztés alapján, hogy nem fogja a magyar állam olcsón megúszni azt sem, hogy végül mégsem rendezünk olimpiát.  

A társaság végelszámolása szeptember 1-jén indul majd meg, és 2018. december 31-éig tarthat majd. Ez a 16 hónap számos költséggel jár majd, a lap által ismertetett adatok szerint 242,7 millió forintba kerülhet majd a felszámolás folyamata, a legnagyobb tétel, azaz 84 millió forint a a számviteli-, pénzügyi-, ügyviteli-, gazdasági szolgáltatásokra, könyvvizsgálatra megy majd el.  

A végelszámolás alatt is fizetnek majd irodabérlésért, havi 2,4 millió forintot, 29 millió megy az informatikai eszközökre és szerverszolgáltatásra, 28 millió pedig az üzemeltetési és takarítási szolgáltatásokra. 

A munkavállalók leépítése már márciusban megindult, az első ütemben május végéig 24 fősre apadt a cég létszáma, ami június végére 17 fős lesz, nyáron pedig a többieket is elküldik majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.