Nem vettek még részt gyakorlati oktatáson, magát tanítgatta a két férfi, akik Szentesnél haltak meg egy siklóernyő-balesetben

baleset
2017 június 20., 17:55

Vasárnap írtunk mi is arról, hogy Szentesnél meghalt két siklóernyős. A balesetről most a delmagyar.hu árult el részleteket, mint cikkükből kiderül, a két férfi tragédiáját az okozhatta, hogy egy profik által sem alkalmazott, rendkívül veszélyes módszerrel próbáltak meg gyakorolni. 

A cikk szerint a két férfi egy fához kötötte az ernyőt, de a kötél elszakadt és mindketten a levegőbe repültek. A két ernyős még a tanulás elején járt, még csak az elméleti képzésen voltak túl, gyakorlati oktatáson még egyáltalán nem vettek részt.

photo_camera Fotó: police.hu

A két férfi egy szentesi tanya közelébe ment ki gyakorlatozni: egyikük beleült az ernyőbe, amit a fához erősítettek, a másik férfi pedig belekapaszkodott és próbálgatták, ahogy a szél fel-fel kapja őket, de egy rendkívül erős széllökés elszakította a kötelet, és mindketten a levegőbe emelkedtek. 

A cikk szerint vasárnap Szentes környékén olyan erős széllökések voltak, hogy az időjárás semmiféle repülésre nem lett volna alkalmas. A rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.