Tasakospatkány-invázió a montanai Szarvaslakon

ÁLLAT
2017 június 20., 06:37
comments 31
A tasakospatkánnyal igazságtalanul bántak a magyar névadók, annál sokkal aranyosabb. Nem véletlenül választotta kabalaállatának a Minnesotai Egyetem focicsapata, a Minnesotai Tasakospatkányok.
photo_camera A tasakospatkánnyal igazságtalanul bántak a magyar névadók, annál sokkal aranyosabb. Nem véletlenül választotta kabalaállatának a Minnesotai Egyetem focicsapata, a Minnesotai Tasakospatkányok. Fotó: Wade Tregaskis/Copyright © 2015 Wade Tregaskis. CC BY-NC 4.0

Tömegével szöknek be a montanai állami büntetésvégrehajtás Deer Lodge-i (szarvaslaki) börtönébe a tasakospatkányok, amelyekkel az angol nómenklatúra sokkal kegyesebben bánt, amikor a kedvesen esetlen "gopher" névvel illet. "Volt, hogy három is itt volt" - nyilatkozta a Missouliannak egy rab, aki némi taxonómiai zavart okozva tévesen mókusként azonosította a tasakospatkányokat.

A büntetésvégrehajtás szerencsére hamar pontosított, jelezvén, hogy valójában nem mókusok hatoltak be az intézménybe, majd gyorsan igyekezett eljelentékteleníteni a problémát. Tájékoztatásuk szerint a karbantartók tudnak a dologról és kezelik is a helyzetet.

A tasakospatkányok a rabok és a börtönőrök egybehangzó állítása szerint a szúnyoghálót átrágva jutottak be a börtön legenyhébb biztonsági fokozatú részlegébe. A rabok most attól tartanak, hogy az úttörő tasakospatkányok után a környéken szintén látott bűzosborz lehet a következő behatoló. Mondjuk ők már arra is panaszkodtak, hogy pókok is vannak az épületben.

A fogvatartottak rokonai pedig azért aggódnak, hogy a rágcsálók, madarak, borzok mindenféle kórokozókat is hordozhatnak, megbetegítve a rabokat. Az intézmény vezetősége ezért arra utasította a fogvatartottakat, hogy ne etessék a behatolókat, de szerintük a rabok ezt nem tartják be, sőt, az ablakba kihelyezett étellel direkt csalogatják a kis dögöket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.