Wáberer nem adja nevét többé a volt cégének

gazdaság
2017 június 20., 16:46
comments 53

Wáberer György bejelentette, 2018 nyarán, amikor az erről szóló szerződése lejár, felmondja a Waberer's márkanév használati jogát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy lekerülhet a kb. 3500, folyamatosan Európa útját járó kamionról a jól ismert felirat.

Wáberer 2016 közepén adta el cégét, a Waberer's Internationalt egy külföldi befektetőket tömörítő cégnek, a Mid Europa Partnersnek. Wáberer azóta az ingatlanbizniszben utazik, a Mid Europa pedig most már a jelek szerint tényleg végrehajta a kamionos cég kb egy évtizede halogatott tervét, és tényleg a tőzsdére viszi a cégét. 

A tőzsdei bevezetés árazás alapján 364 millió euró (kb. százmilliárd forint) körüli piaci kapitalizációja lesz a cégnek, írja a Financial Times, amivel rögtön a magyar blue chipek közé kerül. Pedig egyébként egyáltalán nincs könnyű helyzetben a magyar fuvarozócég, hiszen számos európai ország szigorít; tavaly 7 millió euró vesztesége volt a Wáberer'snek a fuvarozási üzletágban.

A márkanév-dolog viszont bekavarhat: a kibocsátási prospektus említi a kérdést a lehetséges kockázatok között.

A csoport márkaneve védjegyszerződés hatálya alá tartozik, amelynek alapján használati jogát a csoport nem biztos, hogy a jövőben is meg tudja tartani

– áll a részvényeseknek szóló tájékoztatóban. Úgy tűnik, valamiről nem sikerült megállapodni, mert pont a tőzsdei kibocsátás elején jelentette be Wáberer György, hogy nem fog hozzájárulni a márkanév-használathoz már középtávon sem. (Napi.hu, Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.