Boris Becker csődbe ment, egy mallorcai nyaralót próbál valahogy pénzzé tenni

Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Egy londoni bíróság csődeljárás alá vonta a háromszoros wimbledoni bajnok teniszezőt, a 49 éves német Boris Beckert. Becker több bankárnak tartozik jelentősebb összegekkel és semmi nyoma annak, hogy záros időn belül ki tudja egyenlíteni a számlákat. A csődeljárást Arbuthnot Latham magánbankár kezdeményezte, aki két éve hiába várja a pénzét Beckertől. 

Becker maga nem vett részt a meghallgatáson, de azt üzente: nagyon sajnálja, hogy a bíró fizetésképtelenséget állapított meg, közleményében pedig azt írta, meglepte és csalódással tölti el a döntés.

Ügyvédjei időt - 28 napot - kértek, hogy az egykori csillag megpróbálhassa pénzzé tenni egy mallorcai nyaralóját, ebbe viszont a bíróság nem egyezett bele és felhívta a figyelmet arra, milyen régóta fennáll Becker tartozása. 

Az újabban edzőként dolgozó (legutóbb Novak Djokovic mellett munkát vállaló) Beckerről a bíróságon még ügyvédje is elismerte, hogy nincs nagyon képben pénzügyekben. "Nem a legkifinomultabb figura, ha pénzről van szó, de egy utolsó esélyt ő is megérdemelne" - kérlelte az egybegyűlteket John Briggs, de az eljárás elindítását nem tudta megállítani. (BBC)