Csomó embert kirúgtak a CIA-től, mert csokiautomatát fosztogattak

2017 június 21., szerda 21:45
51

Néhány alkalmazott több mint 3 ezer dollár, azaz úgy 1 millió forint értékben fosztották ki a csipsz- és csokiautomatákat, és ezért távozniuk kellett az amerikai hírszerzés, a CIA kötelékeiből. A Buzzfeed két éve közérdekű adatigényléssel élt az ügynökség felé, és most jutott hozzá néhány belsős dokumentumhoz, ezekből derültek ki a turpisságok. 

A tolvajlások 2012 őszétől 2013 tavaszáig tartottak. A trükk az volt, hogy megbuherálták a gépek fizetési rendszerét és végtelen kredittel töltött kártyával addig szipolyozták belőle a finomságokat, ameddig nem szégyellték. Miután értesült a lopkodásról, a felsővezetés megfigyelő kamerákat vetett be, hogy lebuktassák a zugevő hírszerzőket. 

A "mastermind" természetesen egy informatikus volt, aki kitalálta a bütykölést. Beismerte bűneit, ahogy később a többiek is. Mindannyiukat eltávolították az ügynökség állományából és biztonsági őrök kísérték ki őket a hivatalból. Az illetékes virginiai ügyész asztalára is eljutott az ügy, de végül vádemelésre nem került sor. (Buzzfeed)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt