Csomó embert kirúgtak a CIA-től, mert csokiautomatát fosztogattak

Néhány alkalmazott több mint 3 ezer dollár, azaz úgy 1 millió forint értékben fosztották ki a csipsz- és csokiautomatákat, és ezért távozniuk kellett az amerikai hírszerzés, a CIA kötelékeiből. A Buzzfeed két éve közérdekű adatigényléssel élt az ügynökség felé, és most jutott hozzá néhány belsős dokumentumhoz, ezekből derültek ki a turpisságok. 

A tolvajlások 2012 őszétől 2013 tavaszáig tartottak. A trükk az volt, hogy megbuherálták a gépek fizetési rendszerét és végtelen kredittel töltött kártyával addig szipolyozták belőle a finomságokat, ameddig nem szégyellték. Miután értesült a lopkodásról, a felsővezetés megfigyelő kamerákat vetett be, hogy lebuktassák a zugevő hírszerzőket. 

A "mastermind" természetesen egy informatikus volt, aki kitalálta a bütykölést. Beismerte bűneit, ahogy később a többiek is. Mindannyiukat eltávolították az ügynökség állományából és biztonsági őrök kísérték ki őket a hivatalból. Az illetékes virginiai ügyész asztalára is eljutott az ügy, de végül vádemelésre nem került sor. (Buzzfeed)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.