Csomó embert kirúgtak a CIA-től, mert csokiautomatát fosztogattak

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Néhány alkalmazott több mint 3 ezer dollár, azaz úgy 1 millió forint értékben fosztották ki a csipsz- és csokiautomatákat, és ezért távozniuk kellett az amerikai hírszerzés, a CIA kötelékeiből. A Buzzfeed két éve közérdekű adatigényléssel élt az ügynökség felé, és most jutott hozzá néhány belsős dokumentumhoz, ezekből derültek ki a turpisságok. 

A tolvajlások 2012 őszétől 2013 tavaszáig tartottak. A trükk az volt, hogy megbuherálták a gépek fizetési rendszerét és végtelen kredittel töltött kártyával addig szipolyozták belőle a finomságokat, ameddig nem szégyellték. Miután értesült a lopkodásról, a felsővezetés megfigyelő kamerákat vetett be, hogy lebuktassák a zugevő hírszerzőket. 

A "mastermind" természetesen egy informatikus volt, aki kitalálta a bütykölést. Beismerte bűneit, ahogy később a többiek is. Mindannyiukat eltávolították az ügynökség állományából és biztonsági őrök kísérték ki őket a hivatalból. Az illetékes virginiai ügyész asztalára is eljutott az ügy, de végül vádemelésre nem került sor. (Buzzfeed)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.