El Salvadorból szökött az Egyesült Államokba az a férfi, aki vasárnap agyonvert egy 17 éves muszlim lányt

Illegálisan lépett be az Egyesült Államok területére El Salvadorból az a 22 éves férfi, akit most azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap baseball ütővel vert agyon egy 17 éves muszlim lányt, Nabra Hassanent Virginiában.

Nabra Hassanen

Nabra Hassanen holttestét néhány órával az eltűnése után találták meg. A rendőrség szerint a lányt egy közlekedési vita miatt ölték meg, szerintük nincs bizonyíték arra, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt volna.

A rendőrség szerint Torres egy biciklis miatt húzta fel magát, aki szerinte blokkolta az utat, és dühösen felhajtott a járdára. Ekkor a mecset előtt állók csoportja menekülni kezdett, de a férfi tovább üldözte őket a parkolóba, ahol a baseball ütővel agyonverte Hassanent, majd a holttestét bedobta a kocsijába, és elhajtott.

A lány holttestét 11 órával később találták meg Loundoun megyében. A nyomozók meg fogják vizsgálni azt is, hogy történt-e szexuális erőszak a támadás közben. A Fairfax megyei rendőrség szóvivője szerint egy gyilkossági ügynél általános eljárásnak számít.

Fotó: HANDOUT/AFP

A bevándorlási hivatal szóvivője szerint Darwin Martinez Torres papírok nélkül érkezett az Egyesült Államokba El Salvadorból. Ugyanakkor azt nemtudták megmondani, mikor érkezett az országba. Az elmúlt években sok olyan fiatal érkezett Mexikón keresztül az Egyesült Államokba, akik a helyi bandaháborúk elől menekültek el.

Nabra Hassanen apja kedden arra kérte az embereket ne gyűlöljenek senki a vallási meggyőződése vagy más indok miatt. (New York Times