ISIS harcosok felrobbantották a moszuli mecsetet, ahol al-Baghdadi kikiáltotta a kalifátust

külföld
2017 június 21., 18:12
comments 140

Az iraki hadsererg közlése szerint az Iszlám Állam harcosai levegőbe repítették a híres 12. századi moszuli al-Nuri mecsetet, ahol a terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al Baghdadi 2014 júliusában kikiáltotta a kalifátust. 

link Forrás

A hadsereg moszuli akcióját vezető iraki parancsnok szerint a detonáció akkor következett be, amikor az iraki csapatok a mecset közelébe értek. A védelmi minisztérium is megerősítette a robbanás tényét, azt viszont nem tudni egyelőre, hogy vannak-e áldozatok, és ha igen, mennyien. Az Iszlám Állam tagadja a robbantást, és azt írják, a mecset amerikai légitámadás áldozatául esett. 

link Forrás

Iraki csapatok a hét elején nyomultak be Moszul óvárosába, hogy felszámolják a terrorista ellenállást. A Moszul visszafoglálásért indított attak 8 hónapja indult, eddig 850 ezer embert telepítettek ki vagy menekült el a városból. (SKY)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.