Két német fiú játékfegyverrel lőtt rá X. Ráma thai királyra

külföld
2017 június 21., 10:19
comments 185

A landshuti ügyészség nyomozást indított egy 14 éves német fiú ellen, aki egy játékpisztollyal rálőtt a házuk előtt elbicikliző thai királyra. X. Ráma Maha Vadzsiralongkorn június 10-én este a felső-bajoroszági Erdingben biciklizett, amikor a 14 éves fiú és a nála fiatalabb barátja a kertjükben játékfegyverekkel játszottak.

X. Ráma (Maha Vadzsiralongkorn)
photo_camera X. Ráma (Maha Vadzsiralongkorn) Fotó: LILLIAN SUWANRUMPHA/AFP

Amikor a 64 éves uralkodó és a kísérete eltekert előttük, a srácok viccből rájuk lőttek. Később akkor is célba vették őket, amikor a király autóval haladt el mellettük.Bár a játékfegyverektől senki sem sérült meg, de X. Ráma emberei jelezték a rendőrségnek, hogy támadás érte őket, akik elindították a nyomozást. 

A rendőrség szóvivője szerint személy szerint a király nem tett feljelentést. A rendőrség most súlyos testi sértés kísérlete miatt vizsgálódik, mivel az airsoft fegyverek szembe menve komoly sérülést okozhattak volna. A közlemény szerint a gyerekeknek fogalmuk sem volt, hogy kire lőttek rá. (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.