Másodfokú hőségriadó van érvényben hétfőig

időjárás
2017 június 21., 21:01
comments 38

Szentes Tamás országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától egészen hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Erre olyankor kerül sor, amikor várható, hogy a középhőmérséklet egymást követő három napon keresztül meghaladja a 25 Celsiust. Hát most meg fogja. 

Magyarországot és Közép-Európát egy kivételesen forró hőhullám érte el a napokban, és napokig velünk is marad még, sőt hétvégére és jövő hét elejére még annál is melegebb lesz, mint amit a napokban tapasztaltunk. Szombaton és vasárnap 36 fokig is melegedhet a levegő, éjszakánként helyenként csak 19 fokra esik vissza majd a higanyszál. Hétfőn és kedden már lehet majd számítani csapadékra, de a levegő hűlésére még nem. 

Másodfokú hőségriasztás esetén a tiszti főorvos azt tanácsolja, hogy fogyasszunk minél több folyadékot akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. 11 és 15 óra között kerüljük napot, használjunk naptejet és figyeljük, hogy bőrünket ne érje túl sok napsütés. A legmelegebb órákban nem javasolt fizikai munkát végezni. (HVG / MET)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.