Másodfokú hőségriadó van érvényben hétfőig

2017 június 21., szerda 21:01
40

Szentes Tamás országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától egészen hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Erre olyankor kerül sor, amikor várható, hogy a középhőmérséklet egymást követő három napon keresztül meghaladja a 25 Celsiust. Hát most meg fogja. 

Magyarországot és Közép-Európát egy kivételesen forró hőhullám érte el a napokban, és napokig velünk is marad még, sőt hétvégére és jövő hét elejére még annál is melegebb lesz, mint amit a napokban tapasztaltunk. Szombaton és vasárnap 36 fokig is melegedhet a levegő, éjszakánként helyenként csak 19 fokra esik vissza majd a higanyszál. Hétfőn és kedden már lehet majd számítani csapadékra, de a levegő hűlésére még nem. 

Másodfokú hőségriasztás esetén a tiszti főorvos azt tanácsolja, hogy fogyasszunk minél több folyadékot akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. 11 és 15 óra között kerüljük napot, használjunk naptejet és figyeljük, hogy bőrünket ne érje túl sok napsütés. A legmelegebb órákban nem javasolt fizikai munkát végezni. (HVG / MET)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt