Meghalt a brüsszeli pályaudvarnál robbantó férfi

külföld
2017 június 21., 02:25

Meghalt az a férfi, akit kedden a belga katonák lőttek le, amikor  a brüsszeli központi pályaudvar pénztárainál működésbe hozott egy kisebb bombát. A férfit már csak a robbanás után lőtték le. A belga hatóságok terrortámadásként kezelik az esetet. 

A rendőrség az eset miatt elővigyázatosságból kiürítették Brüsszel főterét, az odavezető utcákat, valamint a központi pályaudvart.   

A belga sajtó idézte a belga ügyészséget, miszerint a lelőtt férfi hátizsákot és robbanómellényt viselt. Szemtanúk szerint a robbantás előtt azt ordította, hogy Allahu Akbar. Az ügyészség egyelőre nem tudta azonosítani a merénylőt. A támadásban senki sem sérült meg. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.