Megpróbálták felszedni a kamu útburkolati jelet a Csarnok téren

2017 június 21., szerda 3:53
160

A ferencvárosi zűrös ügyek szimbólumává vált az a kamu útburkolati jel, amin a IX. kerület nagymenői szoktak szirénás autóikkal szabálytalanul parkolni. A jel eltakarításán kedd reggel elkezdtek dolgozni.

A fűrészfog alakú festés a Csarnok téren, a Market Cafe előtt található, ami elvileg turisztikai központ, valójában a kerületi közélet egyik fontos helyszíne.  

A fehér fűrészfogas útburkolati jel hivatalosan nem létezik. A Budapest Közút Zrt. ezt a felfestést nem engedélyezte, és nem is ők kivitelezték:

„Arról nem rendelkezünk információval, hogy a jelet ki valósította meg és milyen okból. Ezt a burkolati jelet a szabványok és a jogszabályok csak sárga színben értelmezik, csak úgy van hatályuk, így a létesített fehér jel nem tekinthető hivatalos burkolati jelnek. Ennek megfelelően itt sem megállóhely, sem taxiállomás nincs és nem is tervezett.”

Kedd reggel a Csarnok tér több lakója is írt a 444.hu-nak, hogy munkások elkezdték felszedni a kamu jelet. De ez nem is olyan egyszerű, mint azt az ember elsőre gondolná. A Budapest Közút Zrt. ezt így magyarázta nekünk:

„A nem hivatalos burkolati jelet a térkő burkolatról csak a kövezés roncsolásával lehetne eltávolítani, vagy fekete lefestéssel, ezért a műszaki megoldás egyeztetése érdekében megkeressük az út tulajdonosát, a Ferencvárosi Önkormányzatot.”

Ez a terület egyébként parkolás szempontjából Budapest talán legzavarosabb része. Egyrészt megállni tilos tábla jelzi, hogy egyáltalán nem lehet parkolni a területen, ezen felül az útszakasz egy tűzoltósági felvonulási terület, ami azt jelenti, hogy ott soha semmilyen körülmények között, vészhelyzet esetén sem állhat meg más gépjármű, kizárólag tűzoltósági, ugyanis részben ez biztosítja a Vásárcsarnok tűzbiztonságát.  És erre jön még a buszmegállók felfestéséhez nagyon hasonló, csak nem sárga, hanem fehér fűrészfogas felfestés.

Mire kiértünk a helyszínre, a munkások már nem dolgoztak a Csarnok téren, a jel viszont még ott van. Úgy tudjuk, a munka a következő napokban folytatódik. 

A kamu jelről és a kalandos életű nagymenőkről, akik rajta parkolnak ebben a videóban bővebben mesélünk:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt