Százmillió dollárt esett Trump nettó értéke

külföld
2017 június 21., 13:59

Nem fialnak annyit Donald Trump toronyházai, mint amennyit a Trumpot hitelező bankok reméltek, írja idei vagyonbecslésében a Bloomberg, amely ez alapján 100 millió dollárral, 3 milliárdról 2,9 milliárd dollárra csökkentette az immár elnök Trump becsült vagyonát. A vagyonbecslés a hitelezők, jelzálogpapírok, éves jelentések, piaci adatok és a Trump által nyilvánosságra hozottak alapján készült.

Az összegzés alapján Trump golfpályái, likvid eszközei, wasshingtoni szállodája, a Niketown boltja növelték értéküket, de azok a befektetései, amikről leginkább ismert, kifejezetten rosszul teljesítettek. Nagyot csökkent a Trump-torony és a Wall Street 40 szám alatti, 72 emeletes art deco stílusú toronyház értéke is, mert ezek a hitelező bankok várakozásait alulmúlóan teljesítettek. Így Trump vagyona annak ellenére csökkent százmillió dollárral, hogy adóssága 630 millió dollárról 550 millióra csökkent egy év alatt.

A Wall streeti épület értékét 2015-ben még 540 millió dollárra becsülték, most már csak 400 millióra, és még 150 millió dolláros adósság is terheli. 2016-ban mindössze 17,4 millió dollárnyi bevételt termelt a bérleti díjakból, melyek három hónapban még a hitelek törlesztőrészletét se fedezték. A Trump-tornyot 2012-ben 480 millióra értékelték a bankok, és évi 20,4 milliós bevételt vártak. Ehhez képest 2016-ban csak 14,1 millió dollárt termelt, így értéke mostanra 450 millió dollárra esett, és még mindig százmilliós hitel van rajta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.