6 milliárdból újítják fel a komáromi Csillag erődöt

vidék
2017 június 22., 11:34
comments 65

A Liget Budapest Projekt keretében 6 milliárd forintos beruházással felújítják a komáromi Csillag erődöt, és itt mutatják be a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait. A beruházás alapkövét az erőd udvarán helyezték el.

A komáromi Csillag erőd
photo_camera A komáromi Csillag erőd Fotó: Zajza/Panoramio/Wikipedia

Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa a köszöntőjében azt mondta, hogy a komáromi tárlat a tervek szerint 350 szobormásolatot mutat be, és azokon az ókortól a reneszánszig követhető majd a szobrászat fejlődése. A restaurátorok már elkezdték a művek felkészítését a kiállításra.

Mányi István, a beruházás tervezője elmondta, hogy az erőd épülete különösen alkalmas a gipszmásolatokból álló tárlat létrehozására. A monumentális méretű alkotásoknak pedig az erőd belső udvarában egy új csarnokot emelnek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.