A lengyel parlament elsöprő többséggel szavazta meg az orvosi célú marihuána legalizálását

2017 június 22., csütörtök 20:13
129

A lengyel parlament alsóháza (szejm) csütörtökön elsöprő többséggel megszavazta az orvosi marihuána legalizálására vonatkozó törvényjavaslatot. A szavazás 440 igen és 2 nem szavazattal zárult.

A szabályozás értelmében az importált kannabiszból előállított termékek fogyasztása akkor számít legálisnak, ha ezt orvos rendeli el. Viszont elutasították azt a javaslatot, ami szerint legalizálnák a marihuána lengyelországi termesztését is.

A törvényjavaslatot még a lengyel felsőháznak, a szenátusnak is el kell fogadni, valamint az államfőnek aláírni, hogy jogerőre léphessen.

Az orvosi marihuána körüli társadalmi vita Lengyelországban 2015-ben azt követően bontakozott ki, hogy elbocsátották egy varsói gyermekklinika orvosát, aki marihuánával kezelt epilepsziás fiatalokat.

Európában Németország, Ausztria, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Macedónia, Nagy-Britannia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország és Szlovénia is legális a marihuána orvosi célú felhasználása.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt