Ész nélkül öregszik a magyar: tartalékok nélkül, leromlott állapotban lesz nyugdíjas

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Az Aegon nyugdíjfelkészültségről készített világméretű felmérésének kijózanító számait a Világgazdaság ismertette csütörtöki lapszámában. 

A 15 országban elkészítette közvélemény-kutatás szerint a magyarok várják a legpesszimistábban, a legrosszabb egészségügyi állapotban, és a legkevesebb tartalékkal a nyugdíjas éveket.

A felmérés szerint 

  • a magyarok említették legtöbbször - 39 százalék - a bizonytalanságot a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, 
  • miközben a válaszadók 55 százaléka szerint a jövedelmet idős korukban az állam fogja biztosítani. 

A lengyelek, és a japánok mellett a magyarok közül készítenek legkevesebben tervet arra, hogy miből fognak élni miután abbahagyták a munkát. 

De a magyarok 71 százalékának nincs semmilyen vészhelyzeti terve arra, ha a nyugdíj előtt valamilyen oknál miatt elapadna rendszeres jövedelme.

A felmérés szerint a magyar munkavállalók mindössze 27 százaléka tesz félre pénzt a nyugdíjas időszakra. 

Messze a legkevesebb, mindössze a megkérdezett magyarok 4 százaléka vélekedett úgy, hogy maximálisan felkészült a nyugdíjasévekre.

Az Aegon vizsgálata szerint az egészségmegőrzés terén is utolsó a magyar: mindössze 34 százalék válaszolt úgy, hogy figyel az egészséges táplálkozásra, és csak 24 százalék mondta, hogy sportol rendszeresen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.