Ész nélkül öregszik a magyar: tartalékok nélkül, leromlott állapotban lesz nyugdíjas

2017 június 22., csütörtök 2:30
191

Az Aegon nyugdíjfelkészültségről készített világméretű felmérésének kijózanító számait a Világgazdaság ismertette csütörtöki lapszámában. 

A 15 országban elkészítette közvélemény-kutatás szerint a magyarok várják a legpesszimistábban, a legrosszabb egészségügyi állapotban, és a legkevesebb tartalékkal a nyugdíjas éveket.

A felmérés szerint 

  • a magyarok említették legtöbbször - 39 százalék - a bizonytalanságot a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, 
  • miközben a válaszadók 55 százaléka szerint a jövedelmet idős korukban az állam fogja biztosítani. 

A lengyelek, és a japánok mellett a magyarok közül készítenek legkevesebben tervet arra, hogy miből fognak élni miután abbahagyták a munkát. 

De a magyarok 71 százalékának nincs semmilyen vészhelyzeti terve arra, ha a nyugdíj előtt valamilyen oknál miatt elapadna rendszeres jövedelme.

A felmérés szerint a magyar munkavállalók mindössze 27 százaléka tesz félre pénzt a nyugdíjas időszakra. 

Messze a legkevesebb, mindössze a megkérdezett magyarok 4 százaléka vélekedett úgy, hogy maximálisan felkészült a nyugdíjasévekre.

Az Aegon vizsgálata szerint az egészségmegőrzés terén is utolsó a magyar: mindössze 34 százalék válaszolt úgy, hogy figyel az egészséges táplálkozásra, és csak 24 százalék mondta, hogy sportol rendszeresen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt