Hatalmas trükkel kerülné ki a Fidesz a plakáttörvény kétharmados részét

politika
2017 június 22., 15:57
comments 227

Agyafúrt megoldást választott a Fidesz, hogy mégis áttolják a parlament holnapi rendkívüli ülésén a plakáttörvény lényegi rendelkezéseit. A párt szándéka, hogy pártok kampányidőn kívül ne tehessenek ki politikai plakátokat – a tiltás persze a kormányra és a CÖF-típusú pártállami "civil" képződményekre nem vonatkozna. De mivel ez kétharmados támogatást igényelne, ezért akkor sem tudják biztosan átvinni a parlamenten, ha egy DK-s képviselőnek véletlenül pont a szavazás idején lenne vesegörcse.

A HírTV – ami egyébként Simicska Lajos érdekeltsége, akinek plakáthelyein futó Jobbikos plakátok miatt a Fidesz az egész ügyet le akarja rendezni – megszerzett egy előterjesztést, ami értesüléseik szerint holnap a törvényalkotási bizottság elé fog kerülni.

Eszerint csak a városképvédelmi törvényt módosítanák. A javaslat szerint egy párt csak az előző év listaárain hirdethet a plakáthelyeken. Kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni. A plakátokat állami hatóság ellenőrzi majd, és plakátonként akár 150 ezer forintos büntetést is kiszabhat majd. Természetesen az államra és a CÖF-típusú dolgokra nem vonatkozik a tilalom, csak a pártokra. (HírTV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.