Hatalmas trükkel kerülné ki a Fidesz a plakáttörvény kétharmados részét

Agyafúrt megoldást választott a Fidesz, hogy mégis áttolják a parlament holnapi rendkívüli ülésén a plakáttörvény lényegi rendelkezéseit. A párt szándéka, hogy pártok kampányidőn kívül ne tehessenek ki politikai plakátokat – a tiltás persze a kormányra és a CÖF-típusú pártállami "civil" képződményekre nem vonatkozna. De mivel ez kétharmados támogatást igényelne, ezért akkor sem tudják biztosan átvinni a parlamenten, ha egy DK-s képviselőnek véletlenül pont a szavazás idején lenne vesegörcse.

A HírTV – ami egyébként Simicska Lajos érdekeltsége, akinek plakáthelyein futó Jobbikos plakátok miatt a Fidesz az egész ügyet le akarja rendezni – megszerzett egy előterjesztést, ami értesüléseik szerint holnap a törvényalkotási bizottság elé fog kerülni.

Eszerint csak a városképvédelmi törvényt módosítanák. A javaslat szerint egy párt csak az előző év listaárain hirdethet a plakáthelyeken. Kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni. A plakátokat állami hatóság ellenőrzi majd, és plakátonként akár 150 ezer forintos büntetést is kiszabhat majd. Természetesen az államra és a CÖF-típusú dolgokra nem vonatkozik a tilalom, csak a pártokra. (HírTV)