Hatalmas trükkel kerülné ki a Fidesz a plakáttörvény kétharmados részét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Agyafúrt megoldást választott a Fidesz, hogy mégis áttolják a parlament holnapi rendkívüli ülésén a plakáttörvény lényegi rendelkezéseit. A párt szándéka, hogy pártok kampányidőn kívül ne tehessenek ki politikai plakátokat – a tiltás persze a kormányra és a CÖF-típusú pártállami "civil" képződményekre nem vonatkozna. De mivel ez kétharmados támogatást igényelne, ezért akkor sem tudják biztosan átvinni a parlamenten, ha egy DK-s képviselőnek véletlenül pont a szavazás idején lenne vesegörcse.

A HírTV – ami egyébként Simicska Lajos érdekeltsége, akinek plakáthelyein futó Jobbikos plakátok miatt a Fidesz az egész ügyet le akarja rendezni – megszerzett egy előterjesztést, ami értesüléseik szerint holnap a törvényalkotási bizottság elé fog kerülni.

Eszerint csak a városképvédelmi törvényt módosítanák. A javaslat szerint egy párt csak az előző év listaárain hirdethet a plakáthelyeken. Kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni. A plakátokat állami hatóság ellenőrzi majd, és plakátonként akár 150 ezer forintos büntetést is kiszabhat majd. Természetesen az államra és a CÖF-típusú dolgokra nem vonatkozik a tilalom, csak a pártokra. (HírTV)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.