Mario Vargas Llosa: a CEU elleni támadás összeesküvés a szabadság és Európa ellen

Meg kell védenünk a CEU-t ettől az összeesküvéstől, mert ez egy összeesküvés a szabadság és Európa ellen – mondta Mario Vargas Llosa a CEU mai budapesti konferenciáján, jelenti az előadáson jelen lévő 24.hu. A világhírű író a kormány tavasszal áttolt törvénye miatt az ellehetetlenülés szélére sodort CEU meghívására jött Magyarországra.

A CEU-ügy egy összeesküvés. Egy összeesküvés és kész. A CEU nem csak jó szakembereket, hanem jó és kritikus állampolgárokat is akar nevelni. Ez pedig az autokráciáknak, mint amilyen a magyar kormány is, nem tetszik. Ezért hozták létre ezt az összeesküvést. De nagyon meg voltak lepve, mert ez nem egy titkos akció volt, ahogy szerették volna. Reakció is volt rá, de még mekkora. Nemcsak Európából, hanem az egész világból” – mondta az író, szerint a világban sokfelé ebből értették meg, mi folyik Magyarországon, és hogy ez mennyire fontos Európa szempontjából is.

Vargas Llosa a 24.hu tudósítása szerint Soros Györgyről is beszélt, és azt mondta, hiába gyűlölik őt sok helyen, ő tiszteli, mert sokat tett a demokráciáért.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.