Vádat emelnek a budapesti ápoló ellen, aki az orvos által rendelt adag dupláját adta be egy 87 éves betegnek

A vádirat szerint a 87 éves nőt a betegsége miatt 2015. január 30-án vették fel egy budapesti kórházban. Ebben az időben az osztályon dolgozott a három vádlott: az elsőrendű vádlott éjszakai ügyeletes ápolóként, a másodrendű vádlott nappali ügyeletes orvosként, a harmadrendű vádlott pedig éjszakai ügyeletes orvosként.

A vád szerint a sértett kezelésekor mind a hárman foglalkozási szabályt szegtek. A két orvos elsősorban adminisztrációs, illetve tájékoztatási jellegű kötelezettségeinek nem tett eleget, illetve egyikük a sértett személyes vizsgálatát is elmulasztotta, ezzel a beteg egészségét, testi épségét veszélyeztetve.

Az elsőrendű vádlott éjszakai ügyeletes ápoló pedig szintén foglalkozási szabályokat szegett meg azzal, hogy a vád szerint az orvossal nem konzultálva adott be gyógyszert a sértettnek, majd az orvos által rendelt adag dupláját adta be az idős nőnek, és mindez végül a sértett halálához vezetett.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a két orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével, az ápolót pedig ennek halált okozó minősítésével vádolja.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.