Álpszichológusokról szól a következő nemzeti konzultáció

A veronai busztragédia után az iskolai utazásokról szóló interneten kitölthető kérdőívhez hasonlót indítana a kormány július elején az álpszichológusokról, írja a Magyar Idők. A lap emlékeztet, hogy pont egy év telt el azóta, hogy a kormány bemutatta azt a törvénycsomagot, 

amely kötelezővé tenné a kamarai tagságot a pszichológusok számára.

A cikk szerint vannak szakmai szereplők, akik közel harminc éve érvelnek a kötelező tagság mellett, a kormány mégsem terjesztette be az Országgyűlés elé a javaslatot. A lap szerint a " törvényjavaslat elfogadottságát egyértelműen erősítené, ha ezt a lépést is társadalmi párbeszéd előzné meg." A július elején induló konzultáció állítólag olyan kérdéseket fog tartalmazni, hogy "a közvélemény támogatja-e a kamarai tagságot, a kötelező nyilvántartást, illetve a kamara által kidolgozott etikai szabályok betartatását a pszichológusokkal."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.