Berlusconi elárulta, mit kedvel a leginkább Trumpban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Silvio Berlusconi ugyan már 80 éves, és nála kevés ember járatta le magát jobban az olasz belpolitikában, a héten mégis újra aktiválta magát, hogy pártja, a Forza Italia mellett kampányoljon a helyhatósági választások vasárnapi második fordulója előtt. És ha már kampányol, akkor beszélnie is kell, ha pedig beszél, akkor nyilván botrányt is okoz.

Ebben nagyban hasonlít a női nemhez hozzá hasonlóan viszonyuló amerikai elnökhöz, Donald Trumphoz, akiről meg is kérdezték. Egészen pontosan arról, hogy hízelgőnek tartja-e azt, hogy a hozzá hasonlóan ingatlanbefektetőként induló Trumphoz mérik. Amire azt felelte, hogy ez nem igazán hatja meg, ellenben "sok más férfihoz és nőhöz hasonlóan én is nagyon kedvelem Melaniát. A szépségéért, a stílusáért és a kelleméért". (Via Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.